MENU
Inapoi

APP pentru apă curată și sănătoasă la Edineț

24 ianuarie, 2024

24 ianuarie 2024, Chișinău - Agenția Proprietății Publice (APP) informează despre aprobarea deciziei care va influența pozitiv viața locuitorilor din municipiul Edineț și orașul Cupcini. Guvernul a hotărât transferarea unui teren cu o suprafață de 0.30 ha, situat în extravilanul satului Corpaci, în proprietatea publică a municipiului Edineț. Acest teren este parte dintr-un lot mai mare clasificat ca bun din „fondul apelor”, iar APP, în calitate de administrator al acestui teren, îl transmite autorităților  locale pentru construirea unei noi stații de captare a apei din bazinul de acumulare Heredeuca.

Această decizie pune în practică proiectul european datorită căruia se va construi stația - „EU4MOLDOVA: Comunități locale: Stația de tratare a apei din orașul Edineț” care are menirea de a îmbunătăți calitatea apei și a oferi un impuls dezvoltării locale. Terenul transferat va fi divizat în două porțiuni distincte, fiecare dedicată unei funcționalități specifice - una pentru noua stație de tratare a apei și cealaltă pentru menținerea funcționalității stației de irigare existente. Această abordare va asigura o utilizare eficientă și sustenabilă a resurselor.

Agenția Proprietății Publice își reafirmă angajamentul față de valorificarea proprietăților statului, susținând proiecte de dezvoltarea durabilă a comunităților locale și de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor.