Guvernul Republicii Moldova

Agenția Proprietății Publice

A A A

Dezvoltarea sectorului aeronautic din Republica Moldova, pe agenda Agenției Proprietății Publice

Published on: Wed, 10/30/2019 - 13:14

La data de 24 octombrie a.c., s-a desfășurat ședința privind dezvoltarea sectorului aeronautic din Republica Moldova, prezidată de directorul general al APP, Eugeniu Moraru.

 

În cadrul ședinței au participat mai mulți reprezentanți ai instituțiilor în cadrul cărora intră competențe din domeniul aviatic, precum: Ministerul Apărării, Cancelaria de Stat, Serviciul Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Național Anticorupție, Serviciul Protecție și Pază de Stat.

 

În debutul ședinței, directorul Agenției, Eugeniu Moraru a salutat această întrunire în scopul evaluării situației întreprinderilor din sectorul aeronautic al țării, infrastructura aeroportuară a acestuia și a activității întreprinderilor de stat din domeniul aeronautic. La fel, Eugeniu Moraru a subliniat importanța expunerii de către autoritățile centrale și instituțiile statului a necesităților ce pot fi asigurate în domeniului aeronautic.

 

În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă a raportat situația din domeniul aeronautic, ceea ce ține de parcul de aeronave aeriene: privata și de stat, dar și a realizat o prezentare a aeroporturilor de la Cahul, Bălți, Mărculești.

 

De asemenea, reprezentanții întreprinderii de stat Moldaeroservice și a Aeroportului internațional Mărculești au prezentat informații cu privire la starea tehnică, infrastructura parcului de aeronave, dar și activitatea întreprinderii pe parcursul ultimilor trei ani. La rândul lor, angajații MoldATSA au prezentat costurile de instalare și de întreținere a sistemului automatizat de aterizare ILS – categoria 3B.

 

La finele întrunirii, a fost prezentată o viziune asupra interacțiunii instituțiilor de profil, în vederea fortificării și eficientizării comunicării interinstituționale în acest sector.

IMPORTANT

There are no items yet.

Subscribe to Agenda