Guvernul Republicii Moldova

Agenția Proprietății Publice

A A A

”Franzeluţa” este un brand național, care poate fi recomandat cu încredere

Published on: Fri, 05/24/2019 - 18:50

Această declarație a fost făcută de Vladimir Baldovici, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), la Forumul economic organizat de Combinatul de Panificaţie „Franzeluţa” S.A., la care au participat investitori străini din Israel, SUA, Germania și Grecia.

 

“Efortul Guvernului, inclusiv al Agenției Proprietății Publice, de a spori atractivitatea investițiilor în economia Republicii Moldova aduce roade. Acest eveniment este o dovadă a faptului că întreprinderile din țara noastră prezintă interes pentru partenerii externi. Ne bucurăm că astăzi putem discuta despre perspectivele de atragere a capitalului străin și dezvoltare durabilă a întreprinderii “Franzeluța”, care este una dintre cele mai mari din Republica Moldova”, a declarat Vladimir Baldovici. 

 

El a mai menționat că în calitate de fondator al Combinatului “Franzeluța”, Agenția Proprietății Publice contribuie la consolidarea parteneriatelor reciproc avantajoase a întreprinderii cu parteneri din străinătate. “Cu o experiență de peste 70 de ani de activitate în industria de panificaţie și peste 20 de ani de prezență pe piețele externe,  ”Franzeluţa” este deja un brand național, care poate fi recomandat cu încredere”, a mai menționat directorul general al APP.

 

Amintim că S.A. „Franzeluţa” colaborează cu șase mari distribuitori din Germania, România, Coreea de Sud, iar produsele întreprinderii se găsesc atât în magazinele specializate, cât și în rețelele mari de supermarketuri din Germania, Franța, Austria, Luxemburg, Belgia, Spania, Grecia, Cipru, Cehia, Italia, Irlanda, Norvegia, Olanda, România, SUA, Canada, Australia, Israel și Coreea de Sud. 

 

Dinamica vânzărilor la export a crescut de la an la an, ceea ce denotă un interes din partea consumatorilor. Pentru comparație: în 1997 s-au exportat circa 100 tone produse, iar în 2018 cantitatea de produse exportate a atins cifra de 2424,6 tone.

 

Vladimir Baldovici s-a arătat încrezut că acest eveniment va contribui la promovarea unei bune imagini a țării noastre și atragerea capitalului străin: “Scopul nostru este de a oferi investitorilor un climat investițional atractiv, posibilitatea obținerii profiturilor scontate și de a contribui astfel la dezvoltarea sustenabilă a economiei țării și asigurarea cetățenilor Republicii Moldova cu locuri de muncă decente, salarii atractive și condiții mai bune de trai. Sper că acest forum v-a convins o dată în plus că avem capacitățile necesare de atragere a capitalului străin, resurse disponibile pentru a fi valorificate, forță de muncă calificată și că împreună putem construi parteneriate reciproc avantajoase”.

 

IMPORTANT

There are no items yet.

Subscribe to Agenda