Guvernul Republicii Moldova

Agenția Proprietății Publice

A A A

Statul oferă oportunități de angajare și salarii atractive pentru tineri

Published on: Tue, 06/11/2019 - 18:17

Astăzi Vladimir Baldovici, directorul general al APP, a întreprins o vizită de lucru la combinatul de panificație „Franzeluța”, unde s-a întâlnit cu noii membri ai Consiliului de administrare și angajații întreprinderii. 

 

Potrivit lui Vladimir Baldovici, „Franzeluța” este una din întreprinderile care asigură consumatorii cu un produs de calitate, la preț accesibil și creează totodată locuri de muncă atractive. „Fiind o întreprindere de stat, putem furniza zilnic pâine la preț social, începînd de la trei lei, care vine să răspundă atât cererii unui segment important de consumatori, cât şi unei nevoi sociale. În continuare vor urmări ca întreprinderea să performeze, menținând totodată accesibilitatea prețurilor”, a mai declarat Vladimir Baldovici. 

 

El a mai menționat că „Franzeluța” oferă o oportunitate excelentă de angajare pentru tineri, mai ales celor din școlile profesionale de specialitate, astfel ei ar putea însuși o meserie onorabilă și ar putea câștiga bani chiar în timpul practicii de producere. “Împreună cu noul consiliu de administrare vom căuta modalități de atragere a personalului calificat, dar și a tinerilor specialiști”, a mai spus Vladimir Baldovici. 

 

Potrivit directorului general al S.A. „Franzeluța”, Boris Andros  a declarat că “angajații au o responsabilitate enormă față de consumatori și acordăm o deosebită atenţie calităţii materiei prime întregului proces de fabricare pentru ca produsele noastre să fie sănătoase și accesibile. Întreprinderea deţine un laborator acreditat de centrul naţional MOLDAC, unde toate produsele sunt munuțios testate. La fel, deţinem certificate recunoscute internaţional – ISO 22000 (Sistem privind siguranţa alimentelor), ISO 9001 şi Kocher, fapt ce atestă calitatea şi siguranţa produselor fabricate”, a mai spus Boris Andros.

 

Angela Mârleanu, angajata întreprinderii, spune că este mulțumită de condițiile de muncă. “Salariile le primim la timp și sunt majorate anual. Aș fi bucuroasă dacă ar veni mai mulți tineri pentru că este nevoie de forțe noi de muncă pentru a le transmite experiența noastră generației tinere”. 

 

Amintim că Î.S. Franzeluța are peste 1700 de angajați cu un salariu mediu de 7.500 lei. Dinamica producerii pe piața internă și externă este în continuu creștere. Vânzările la export crește de la an la an, ceea ce denotă un interes din partea consumatorilor de peste hotare. Pentru comparație: în 1997 s-au exportat circa 100 tone produse, iar în 2018 cantitatea de produse exportate a atins cifra de 2424,6 tone.

 


  


 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media
media@app.gov.md

IMPORTANT

There are no items yet.

Subscribe to Agenda