phone icon

Linia Verde

+373 22 229-960
MENU
Inapoi

CET-Nord continuă modernizarea sistemului de termoficare din Bălți

14 decembrie, 2021

Directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, și ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, au avut o întrevedere cu administrația Societății pe Acțiuni „CET-Nord”.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte, printre care aprovizionarea consumatorilor cu energie termică, dar și despre acțiunile de modernizare a sistemului de termoficare a orașului Bălți.

Directorul general interimar al SA „CET-Nord” a prezentat tehnologiile moderne de cogenerare a energiei electrice și termice. În context, Marian Brînză a vorbit despre acordurile încheiate cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Fondul Regional al Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu, dar și despre impactul pozitiv al acestora. Așadar, în rezultatul punerii în practică a proiectelor de finanțare, performanța întreprinderii s-a îmbunătățit, iar consumatorii au făcut economii la plata facturilor.

Eugeniu Cozonac a apreciat modul în care conducerea întreprinderii a reușit să facă față crizei gazelor, dar și provocărilor de ordin financiar. Directorul general al APP a încurajat conducerea CET-Nord să continuie proiectele de modernizare a Societății pentru a putea presta servicii de cea mai înaltă calitate locuitorilor din capitala de nord a țării.