phone icon

Linia Verde

+373 22 229-960
MENU
Inapoi

Eugeniu Cozonac: „Aeroportul Internațional Mărculești are potențial mare ce trebuie valorificat”

13 decembrie, 2021

Eugeniu Cozonac: „Aeroportul Internațional Mărculești are potențial mare ce trebuie valorificat”

Directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, împreună cu ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, a întreprins o vizită de lucru la Aeroportul Internațional Mărculești. Oficialii au fost informați despre starea în care se află obiectivul, dar au discutat și despre posibilitățile de renovare, dezvoltare și modernizare a acestui aeroport.

În cadrul ședinței organizate la fața locului, administratorul întreprinderii, Nicolae Clichici, a menționat că Aeroportul este funcțional, are certificare internațională și oricând poate primi o gamă largă de nave. Una din problemele stringente, care necesită rezolvare urgentă și pentru care a solicitat susținere, o reprezintă implementarea inițiativelor de stabilizare a situației economice a companiei.

Directorul Aeroportului Internațional Mărculești a prezentat tehnica aeroportuară, depozitele, postul vamal, aeronavele din dotare, dar și pista de 2520 de metri renovată.  Sunt încă în proces de modernizare  a echipamentului și mijloacelor tehnice pentru securizarea accesului călătorilor și a transportului.

Eugeniu Cozonac a declarat că Aeroportul Internațional Mărculești are un potențial mare care poate fi valorificat. În acest context, s-a discutat despre investițiile necesare pentru transformarea clădirilor aflate în paragină în obiective utile, cum ar fi construcția unui terminal pentru pasageri și a unei autogări.

În prezent, la Aeroportul Internațional Mărculești lucrează în jur de 50 de oameni.