Aceste schimbări vin în urma reorganizării unor ministere, asigurând o mai bună coordonare în promovarea proiectelor de parteneriat public-privat.
Astfel, componența Consiliului va fi adaptată pentru a include ministerele noi apărute de la ultima re-organizare a portofoliilor guvernului. Printre acestea se numără Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, Ministerul Culturii, Ministerul Mediului și Ministerul Energiei.
În aceiași serie de modificări s-a decis ca denumirile funcțiilor de conducere de Secretarii generali să fie actualizate la zi, ceea ce va contribui la continuitatea proceselor de colaborare externă în contextul schimbărilor politice, secretarii generali rămânând un pilon important al memoriei instituționale. Aceste măsuri întăresc angajamentul statului de a stimula colaborarea între sectorul public și cel privat. Consiliul Național pentru Parteneriatul Public-Privat va continua să joace un rol central în mobilizarea resurselor și a expertizei pentru proiecte care îmbunătățesc punerea în valoare a proprietăților publice.