phone icon

Linia Verde

+373 22 229-960
MENU
Inapoi

Lectura ne unește

21 februarie, 2023

În săptămâna dedicată Lecturii, Agenția Proprietății Publice a făcut o donație de carte bibliotecii școlii din satul Malcoci, raionul Ialoveni.

Setul de literatură, oferit de editurile Știința, Universul și Combinatul Poligrafic, conține enciclopedii, cărți de povești, romane, ghiduri tematice și lectură educativă.

Directorul Agenției Proprietății Publice, Alexandru Musteață, a îndemnat elevii să citească mult și să soarbă toate învățămintele lăsate de mințile luminate ale înaintașilor noștri prin scrierile lor. „Astăzi, într-o eră atât de digitalizată, alegeți să citiți cărți, în loc să vă bazați pe ceea ce vă transmite televizorul sau ce vă impun ecranele telefoanelor. Avantajul cititului este că vă permite să vă faceți propriile concluzii și să observați lucrurile dintr-o perspectivă personală. Cartea este unul din instrumentele care îți formează viziunea despre lume, îți șlefuiește modul de a gândi și de a acționa în viață. Ne dorim ca voi, generația tech de astăzi, să fiți factorii de decizie puternici de mâine. Voi sunteți viitorul și speranța aceste țări”, a evidențiat directorul APP.

Elevii au primit cărțile cu bucurie și încredere, oferind oaspeților și un spectacol Intitulat sugestiv „Lectura ne unește”. În gimnaziul din satul Malcoci își fac studiile 216 elevi.