Guvernul Republicii Moldova

Agenția Proprietății Publice

A A A

Directorul general al Agenției Proprietății Publice a efectuat o vizită de lucru în regiunea de nord a țării

Published on: Mon, 12/23/2019 - 18:13

În perioada 18 decembrie-20 decembrie 2019, Directorul general al Agenției Proprietății Publice, dl Mihail Rusu, însoțit de reprezentanții echipei APP a efectuat o vizită de lucru în zona de nord a țării. Scopul deplasării a fost de a vizita societățile comerciale de stat și familiarizarea cu privire la situația economico-financiară a entităților vizitate, asigurarea tehnico-materială a acestora și problemele cu care se confruntă.

Printre entitățile care au fost vizitate este Î.S. ”Nodul Hidrotehnic Costești”, unde Directorul General împreună cu reprezentanții Agenției Proprietății Publice au inspectat barajul și dotarea tehnică a instituției. În urma discuțiilor cu administratorul întreprinderii, Dl Rusu a dispus elaborarea unui studiu de evaluare a necesarului de resurse financiare pentru asigurarea stării tehnice bune a barajului, așa cum barajul reprezintă un important obiectiv ecomonic, dar și de securitate pentru localitățile din proximitate.

La fel, echipa APP s-a deplasat la sediul SA Drumuri Rascani și SA Drumuri Soroca, pentru a se asigura că acestea întreprind măsurile necesare pentru a asigura siguranța pe traseele naționale în perioada rece a anului.

Ultima vizită, a avut loc la ÎS AcvaNord, întreprindere care asigură cu apă potabilă locuitorii mun. Bălți și raionul Soroca, și care la moment se află  în proces de insolvabilitate.  Directorul general a dispus efectuarea unui set de acțiuni care să redreseze situația la întreprindere, precum și inițierea dialogului cu reprezentanții administrației publice locale a mun. Bălți pentru a găsi compromis în depășirea impasului.

IMPORTANT

There are no items yet.

Subscribe to Agenda