phone icon

Linia Verde

+373 22 229-960
MENU
Inapoi

Venituri în creștere la Portul Fluvial Ungheni

19 octombrie, 2022

Întreprinderea de stat Portul Fluvial Ungheni a înregistrat în primele 9 luni ale acestui an un profit de peste 6,6 milioane lei, de circa trei ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Au crescut atât fluxul de mărfuri transportate prin port, cât și numărul pasagerilor. Datele au fost prezentate de Marina Polasec, administratoarea interimară a ÎS Portul Fluvial Ungheni, directorului general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, care a vizitat întreprinderea după ședința de Guvern care a avut loc astăzi în municipiul Ungheni.

În luna mai, prin intermediul portului a fost transportate un volum dublu de mărfuri față de alte luni ale anului. În ultima perioadă au fost transportate în special materiale de construcție, îngrășăminte minerale și cereale. În prezent, întreprinderea fiind antrenată în pregătirea preluării încărcăturilor de lemne din România și a barejelor cu cărbune. Pentru primele 9 luni ale anului, veniturile sunt de aproximativ 18 milioane de lei, față de 12 milioane în aceeași perioadă a anului trecut. La capitolul profit creșterea este mai substanțială – 6,6 milioane lei față de 2,4 milioane lei.

Directorul general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, le-a transmis angajaților întreprinderii că apreciază profesionalismul lor. „Guvernul pune accentul pe planurile de dezvoltare a acestui port de stat. Portul Fluvial Ungheni este o verigă strategică pentru lanțurile logistice, dar și o carte de vizită pentru turiștii care vin în Republica Moldova pe Dunăre”, a ținut să puncteze Eugeniu Cozonac.